ŽILINA: Drsný odkaz primátorovi: „Začni konečne robiť pre ľudí!“ (video)

0
1243

Mesto Žilina získala ocenenie Zlaté vedro za rok 2019, primátor však čelí tvrdej, ironickej až sarkastickej kritike.

V rámci hodnotenia samospráv využívajúcich web a aplikáciu Odkaz pre starostu za rok 2019 Žilina získala 1. miesto v riešení podnetov a 1. miesto v komunikácii s občanmi.

Mestský poslanec Patrik Groma nenechal na vedení mesta nitku suchú, nakrútil vtipné video, ktoré končí ironickým až sarkastickým odkazom z filmu Kameňák.

Video si môžete pozrieť TU.

Groma vo svojom statuse na sociálne sieti uvádza: „Mesto Žilina získalo ocenenie Zlaté vedro za využívanie mobilnej aplikácie „Odkaz pre starostu“ od jej prevádzkovateľa, a to za počet vyriešených podnetov. Prax však ukazuje, že Žilinčania sú nespokojní s kvalitou vyriešenia ich podnetov, dokonca vedenie mesta ohrozuje svojou lajdáckosťou životy a zdravie obyvateľov. Presvedčte sa prosím sami.“ Status pokračuje vtipným videom, ktoré je ukončené ironickou až sarkastickou pointou.

Primátor Fiabáne sa vyjadril: „Používanie Odkazu pre starostu nám značne uľahčilo a zjednodušilo komunikáciu s občanmi pri riešení podnetov. Odpadli viaceré administratívne úkony a vďaka prepracovanému systému je riešenie podnetov rýchlejšie a prehľadnejšie.“

Podľa dopravného inžiniera Pavla Knota má poslanec Groma pravdu, pretože inštalácia stĺpika zabraňujúceho prejazd vozidiel po chodníku je v rozpore so štandardmi, jeho samotné prevedenie je nebezpečné, ohrozujúce zdravie až život osôb pohybujúcich sa po komunikácii. Ide o „ťažkú“ fušerinu a mesto by malo vykonať okamžitú nápravu.

Peter Mikloš, zdroj a foto: mesto Žilina, FB Paťo Groma, Instagram patrik_groma

ZANECHAŤ ODPOVEĎ