VYCHYLOVKA: Detská nedeľa bude patriť hasičom a heligonkárom

0
1054
Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke. (zdroj: travelguide.sk)

Dobrovoľní hasiči aj malí heligonkári sa predvedú v rámci Prázdninovej detskej nedele v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke. Podujatie je určené pre všetky deti a uskutoční sa 19. júla 2020, informovala o tom hovorkyňa správcovského Kysuckého múzea v Čadci Alexandra Janigová.

„Na našich malých návštevníkov sme nezabudli a rozhodli sme sa pre nich pripraviť podujatie plné prekvapení. Tešiť sa môžu na tvorivé dielne v podaní pracovníkov múzea. V stodole U Poništa si svoje vedomosti môžu overiť vo vedomostnom kvíze o architektúre. Nebude chýbať ani maľovanie ornamentov z modrotlače na papierové tašky,“ priblížila Janigová.

Tvorivé dielne sa začínajú o 11.00 hod. O 13.30 hod. uvidia návštevníci skanzenu kultúrny program v podaní detských heligonkárov na pódiu pri Krčme z Korne. O 14-30 hod. sa na lúke pri základnom kameni skanzenu začne prezentácia Dobrovoľného hasičského zboru zo Zborova nad Bystricou.

„Hasiči predvedú priamy zásah na uhasenie ohňa. Deti sa oboznámia s technikou hasičského zboru a mnohým iným,“ uviedla hovorkyňa múzea.

Počas celého dňa sa návštevníci môžu občerstviť a ochutnať tradičné ľudové jedlá, ktoré pripravia Kysuckí zbojníci.

Peter Mikloš, zdroj: Kysucké múzeum v Čadci, TASR

ZANECHAŤ ODPOVEĎ