LIPTOVSKÝ HRÁDOK: Medveď prevracal smetné nádoby, ľudia sa boja

0
1646
Medveď sa pohybuje v uliciach mesta a vyhľadáva potravu v smetných nádobách. (Foto ilustračné, zdroj: TASR/František Iván.)

V Liptovskom Hrádku si už niekoľko dní nevedia poradiť s medveďom. Dravec sa pohybuje v uliciach mesta a vyhľadáva potravu v smetných nádobách, informuje o tom mesto na  webovej stránke.

Prvý prípad sa vyskytol začiatkom júna na Hviezdoslavovej ulici. Hlásenie o pohybe medveďa prijala tamojšia mestská polícia aj 17. júna 2020 skoro ráno. Medveď mal prevrátiť nádoby na odpad na sídlisku Prekážka, videli ho aj pri firmách vo Vyšných Fabrikách. V utorok 23. júna 2020 sa situácia zopakovala.

„Približne dve hodiny po polnoci nás obyvateľ mesta informoval o pohybe medveďa na ulici Fraňa Kráľa. Podarilo sa mu aj nafotiť, ako medveď prevracia nádoby na odpad,“ povedal náčelník mestskej polície v Liptovskom Hrádku Marek Murín.

Hliadka mestskej polície okamžite informovala zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý v tom čase monitoroval obec Liptovská Porúbka. Po ich príchode sa už medveď na mieste nenachádzal. „Obyvateľov ďalej žiadame, aby nádoby na odpad nenechávali pred rodinnými domami,“ dodal Murín.

Mestská polícia venuje zvýšenú pozornosť možnému výskytu medveďa a pravidelne komunikuje so zásahovým tímom pre medveďa hnedého. O jeho vyslanie mesto Liptovský Hrádok požiadalo už po prvom prípade zo začiatku júna. Tím okrem Liptovského Hrádku monitoruje napríklad aj susednú obec Liptovská Porúbka či lokalitu Borovej Sihote.

Peter Mikloš, zdroj: mesto Liptovský Hrádok, TASR

ZANECHAŤ ODPOVEĎ