ORAVA: Zhorela výrobná hala, zasahovalo až 10 hasičských zborov

0
1127
Plamene sa rýchlo rozšírili na celú výrobnú halu o rozmeroch 3 000 metrov štvorcových.

Požiar výrobnej haly v obci Oravský Podzámok (okres Dolný Kubín) zlikvidovali desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Škodu predbežne vyčíslili na približne jeden milión eur, informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Na miesto už prišla expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave.

Po príchode na miesto udalosti hasiči zistili, že požiar zachvátil budovu, v ktorej sa nachádza píla. „Plamene sa rýchlo rozšírili na celú výrobnú halu o rozmeroch 3 000 metrov štvorcových,“ priblížila Križanová.

Požiar sa rozhorel v noci o 3.30 hodine.

Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Dolného Kubína, Námestova, Tvrdošína, Ružomberka, Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. Tiež členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Chlebnice, Dlhá nad Oravou, Horná Lehota, Oravský Podzámok a Sedliacka Dubová.

Požiar sa podarilo lokalizovať. Desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov naďalej pokračujú v likvidačných prácach. Riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak konkretizoval, že požiar ohlásili dnes (19. 6. 2020) po 3.30 hod. „Aktuálne robíme likvidačné práce – rozoberáme strešnú konštrukciu, spadnuté trámy, zalievame skryté ohniská,“ priblížil. Nasadených bolo podľa neho vyše 20 kusov techniky, vrátane výškovej.

Peter Mikloš, Zdroj a foto: HaZZ

ZANECHAŤ ODPOVEĎ