ŽILINA: Primátor dostal „zaucho“

0
3070
Aj títo žilinskí poslanci dali primátorovi Fiabáne povestné "zaucho", verejne kritizovali ním uzatvorené zmluvy o právnom poradenstve v hodnote takmer 1 milión eur.

Žilinský primátor Fiabáne veľmi rýchlo ustúpil zo svojich predvolebných sľubov, ktoré smerovali voči kontroverznému podnikaniu pána Trabelssieho v Žiline. Fiabáne sľúbil ako prvý krok vypovedať parkovaciu zmluvu a boj s údajne čiernou stavbou bývalej Makyty. Nakoniec primátor žiadnu zmluvu nevypovedal a tiež pomohol svojou nečinnosťou dostavať aj s pomocou spoločnosti s majetkovým podielom mesta spornú budovu Makyty. Žilinčania mu tieto psie kúsky nedokážu odpustiť a jeho preferencie sa prepadli k bodu mrazu.

V zastupiteľstve si jeho bývalí verní poslanci našli nového lídra, a to poslankyňu Miriam Šutekovú, s ktorou spoločne dnes urobili tlačovú konferenciu pred budovou radnice, kde odmietli podporovať primátora Fiabáne v jeho snahe o divné miliónové vysporiadanie s Trabelssiem.

Väčšina žilinských poslancov žiada najskôr, aby Trabelssie zaplatil všetky existujúce záväzky svojich spoločností voči mestu – daňové nedoplatky, dividendy, faktúry a iné záväzky. Taktiež poslanci odmietajú prijať dohodu „en bloc“ a chcú, aby Fiabáne rokoval o vyrovnaní jednotlivých problematických častí osobitne: „Odmietame doterajší spôsob realizácie finančného a majetkového vysporiadania s firmami Trabelssieho formou jednej zmluvy pre viac spolu inak nesúvisiacich bodov.“ 

Poslanci žiadajú aj započítanie celej investície mesta do parkovacieho domu, ktorý sa nachádza pod obchodným domom Mirage vo výške 7,8 miliónov eur a vrátenie pozemku na Karpatskej ulici za 1 korunu. 

Nová líderka Miriam Šuteková: „Problémom zmluvy bolo to, že sa snažila vysporiadať strašne veľa problematických vecí v jednom veľkom balíku, ktorý potom spôsoboval neprehľadnosť, netransparentnosť a to, že sa nám tam ukrývali medzi tými výmenami rôzne hodnoty majetku. Ďalším problémom toho balíka bolo to, že zakrýval mnohé historické krivdy, ktoré sa počas dejín udiali v jednotlivých čiastkových transakciách, ktoré tu kedysi dávno prebiehal.“

Peter Mikloš: zdroj a foto: Facebook nezávislí poslanci, Žilinak

 

 

 

Fiabáne dokonca prišiel s podivným plánov

ZANECHAŤ ODPOVEĎ