ŽILINA: Komunistická Čína pomohla mestu, darovala mu 30 000 rúšok

0
937
Bývalý premiér Pellegrini a bývalá ministerka vnútra Saková sa radi popýšili rúškami z Číny, dnes sa nimi paradoxne hrdia politici blízki premiérovi Matovičovi.

Hygienické rúška budú poputujú do Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, zdravotníckym a sociálnym zariadeniam v Žiline.

Vedenie mesta Žiliny sa netají, že má určité výhrady voči partnerským mestám z Východu, ale aj tak prijalo pomoc z komunistickej Číny. Podľa bezpečnostného analytika Tkáča môžeme byť za dovezený materiál vďační, ale nesmieme zabúdať, že nejde o nezištnú pomoc, ale súčasť mocenskej hry. Začína sa to napĺňať, že  Čína využívajú pandémiu a stupňujú tlak na oslabené európske demokracie.

Mesto Žilina dostalo v stredu od čínskeho partnerského mesta Čchang-čchun bezplatný dar vo forme 30 000 jednorazových hygienických rúšok, informoval o tom hovorca mesta Žilina.

„Vzhľadom na dramatickú situáciu v súvislosti s celosvetovým šírením koronavírusu obe mestá medzi sebou zintenzívnili komunikáciu. Čínski partneri okrem povzbudivých slov ponúkli Žiline aj zdravotnícku pomoc,“ doplnil hovorca mesta Žilina.

„Prijať takýto dar v zložitej situácii je mimoriadne dobrá správa, ktorá nás napĺňa radosťou a povzbudením. Našim priateľom z družobného mesta patrí veľké poďakovanie. Rúška budú rozdistribuované tak, aby pomohli ľuďom, ktorí to najviac potrebujú,“ uviedol primátor Žiliny.

Peter Mikloš, zdroj: mesto Žilina, foto: FB Peter Pellegrini

ZANECHAŤ ODPOVEĎ