MARTIN: Nemocnica dostala 200 ochranných štítov na tvár

0
1367
Výroba ochranných štítov. Použitím ochranného štítu na tvár sa znižuje riziko kontaktu s drobnými kvapôčkami prenášajúcimi vírus pri kašľaní, kýchaní, rozprávaní. Chránite nielen seba, ale aj svojich blízkych.

Ochranné štíty začala operatívne vyrábať spoločnosť KraussMaffei Technologies v závode pri Martine po tom, čo sa stali nedostatkovým tovarom.

Univerzitná nemocnica Martin (UNM) dostala od martinského Rotary Clubu ozónový čistič vzduchu a 200 ochranných štítov tváre pre zdravotníkov, informovala o tom Zuzana Marčeková z oddelenia marketingovej komunikácie UNM.

„Takúto pomoc si nesmierne ceníme. Ozonátor vzduchu bude slúžiť na dezinfekciu priestorov, najmä izieb pre pacientov. Veľmi nám pomôžu aj ochranné štíty tváre. Zásoby osobných ochranných pomôcok sa snažíme neustále dopĺňať. Pri štítoch je výhoda, že sú sterilizovateľné, dokážu sa tak použiť viackrát,“ uviedol generálny riaditeľ UNM Dušan Krkoška.

Doplnil, že ochranné štíty začala operatívne vyrábať spoločnosť KraussMaffei Technologies v závode pri Martine po tom, čo sa stali nedostatkovým tovarom. „So zdravotníckou technikou sa UNM rozhodla pomôcť aj Nadácia Kia Motors Slovakia zakúpením štyroch kompaktných pojazdných anestéziologických prístrojov s ventilátormi v hodnote viac ako 140 000 eur,“ dodala Marčeková.

Podľa hovorkyne UNM Kataríny Kapustovej sa našlo veľa dobrovoľníkov, ktorí personálu ušili a darovali bavlnené ochranné rúška. „Takáto reakcia verejnosti nás veľmi pozitívne prekvapila. Vážime si ich solidaritu a ochotu pomôcť. Tiež nás kontaktovali obchodné reťazce, ktoré dodávajú zdravotníkom čerstvé ovocie. Pomoc ponúkli aj výrobcovia nápojov, ktorí dodávajú sladené sýtené nápoje a minerálne vody na zabezpečenie pitného režimu na najviac exponovaných pracoviskách. Okrem toho sa ozval aj rad väčších či menších firiem, ktoré prispeli finančne na zakúpenie zdravotníckej techniky,“ uzavrela Kapustová.

Zdroj: TASR, foto: Zuzana Pliešovská

ZANECHAŤ ODPOVEĎ