Žilina neuzavrie materské a základné školy, mesto Martin však áno

0
964
Prevoz podozrivých na ochorenie koronavírusom v Žiline.

Mesto Žilina v súvislosti s výskytom nového koronavírusu na Slovensku neuzavrie materské školy, základné školy a školské zariadenia. Mesto Martin pristúpilo k tejto závažnej téme zodpovednejšie a zatvorilo všetky školy a školské zariadenia.

Primátor Žiliny Fiabáne sa rozhodol spoliehať na hlavného hygienika: „Riadime sa dôsledne pokynmi hlavného hygienika aj ústredného krízového štábu a krízového štábu Okresného úradu (OÚ) v Žiline. Ten zatiaľ neodporučil uzavrieť školské zariadenia. Rešpektujeme toto odporúčanie s tým, že pri akejkoľvek zmene situácie sme pripravení okamžite reagovať“.

Opačné rozhodnutie prijali v meste Martin, ktoré nariadilo v súvislosti s výskytom nového koronavírusu na Slovensku dočasne prerušiť vyučovanie v materských školách a základných školách, vrátane voľnočasových krúžkov pre školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Zároveň odporučilo rovnako postupovať aj v prípade súkromných a cirkevných zriaďovateľov. Po zasadnutí krízového štábu mesta Martin o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

– RN- Zdroj a foto: FB, mesto Martin, TASR

ZANECHAŤ ODPOVEĎ