ŽILINA: Metropola severného Slovenska privíta hokejbalový svetový šampionát

0
1042
Foto ilustračné.

Juniorskí reprezentanti Slovenska v hokejbale budú mať na nadchádzajúcom šampionáte najvyššie medailové ambície. Majstrovstvá sveta v hokejbale juniorov U16 a junioriek U20 bude tento rok od 2. do 5. júla hostiť mesto Žilina. Slovensko prijalo organizáciu podujatia vlani v novembri na pôde Medzinárodnej hokejbalovej federácie (ISBHF) a kandidatúru Žiliny následne odhlasoval výkonný výbor Slovenskej hokejbalovej únie (SHbÚ).

„Oslovili sme aj Poprad aj Liptovský Mikuláš, Žilinčania nám vyšli v ústrety veľmi operatívne. Ale rozhodla aj infraštruktúra, Žilina má hlavnú aj tréningovú plochu vedľa seba, čo nám veľmi pomôže,“ uviedol Július Száraz, generálny sekretár SHbÚ. Ako dodal, po úspešne zvládnutej organizácii majstrovstiev sveta v hokejbale mužov a žien 2019 v Košiciach, čaká úniu ďalšia výzva v podobe šampionátu v Žiline.

Slovenské juniorské výbery budú mať na júlovom šampionáte najvyššie ciele, odniesť si chcú zlaté medaily. „Favoritky na titul sú okrem nás aj Češky, Kanaďanky či Američanky. Chceme postaviť silný tím, s dievčatami pracujeme už tri roky a verím, že nám na ceste za titulom pomôžu aj fanúšikovia atmosférou, ktorú vytvoria. Získali sme najskôr bronz, potom striebro, takže postupku by sme chceli dokončiť práve v Žiline,“ informoval tréner národného tímu žien a junioriek Marián Hambálek.

Žilina je bašta hokejbalu, mestská liga sa tu hrá nepretržite 30 rokov a vyrástlo tu množstvo reprezentantov a majstrov sveta. Svetové juniorské šampionáty sa od roku 2008 konajú každé dva roky, od roku 2016 sa hralo v kategóriách U16, U18 a U20. Pred dvomi rokmi sa U16 oddelila a po návrhu ISBHF sa majstrovstvá sveta v tejto kategórii konajú každý rok. Pridali k nim aj juniorky, na šampionátoch sa striedajú výbery U20 a U18.

Zdroj: mesto Žilina, foto: sport.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ