DOLNÝ KUBÍN: Poškodenú lávku pre peších dočasne otvoria

0
985
Lávka počas opráv.

Radnica už medzičasom objednala nové lano a momentálne čaká na jeho dodanie.

Lávku pre peších medzi dolnokubínskou mestskou časťou Záskalie a starým mestom, ktorú v uplynulých dňoch porušil silný vietor, dočasne sfunkčnili.

„Počas víchrice došlo k poškodeniu jedného z lán, ktoré slúžia na zamedzenie výkyvov lavice pri silnom vetre. Z dôvodu bezpečnosti obyvateľov sme boli nútení túto lávku úplne uzatvoriť, keďže pri zaťažení a väčšom vetre bolo reálne riziko jej prevrátenia. Na dočasnom odstránení poškodenia a znovuotvorení lávky od rána pracovali technické služby v spolupráci s horolezcami,“ uviedol dolnokubínsky primátor Ján Prílepok.

Radnica už medzičasom objednala nové lano a momentálne čaká na jeho dodanie. „Pretože na skladoch u žiadneho výrobcu či dodávateľa nie sú požadované laná a termín dodávky je predpokladaný o viac ako jeden týždeň, rozhodli sme sa, že urobíme dočasnú úpravu. A to premostením poškodeného úseku kusom lana,“ vysvetlil vedúci odboru dopravy z mestského úradu Miroslav Kosmeľ.

Doplnil, že o konečnej oprave bude samospráva obyvateľov mesta informovať prostredníctvom internetovej stránky a sociálnych sietí.

Zdroj a foto: mesto Dolný Kubín, TASR

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ