Mesto začalo s rekonštrukciou zastávok MHD

0
2202
Mesto začalo s rekonštrukciou zastávok MHD.

Tlačová správa

Žilina 23. 8. 2018 – Mesto Žilina postupne opraví 50 zastávok mestskej hromadnej dopravy. S prvými rekonštrukčnými prácami sa začalo začiatkom augusta na sídlisku Solinky. Celková rekonštrukcia je rozdelená do viacerých etáp.

V rámci prvej etapy, ktorá momentálne prebieha, bude obnovených 26 zastávok v štyroch častiach. Renováciou prejdú napríklad zastávky Štefánikovo námestie v oboch smeroch, Hurbanova pri Úrade práce, zastávka oproti železničnej stanici, Hálkova v smere na centrum, Predmestská smer Vlčince či zastávka Polícia smerom na Solinky. Na sídlisku Vlčince sa zrekonštruujú zastávky Matice slovenskej, Sv. Cyrila a Metoda, Poštová a Fatranská, všetky v oboch smeroch, úpravou prejde i zastávka Obchodná v smere na centrum. Na Solinkách sa opravia zastávky Jaseňová a Smreková, každá v oboch smeroch, Rudnayova smer centrum. Na sídlisku Hájik sa obnoví zastávka Stodolová a Hôrecká.

„Z dôvodu rekonštrukcie zastávok MHD sme boli nútení dočasne presunúť dve zastávky na Solinkách, a to konkrétne Jaseňovú a Smrekovú. V oboch prípadoch sme pár metrov od nich vytvorili dočasné zastávky, ktoré sú riadne vyznačené i vodorovným dopravným značením,“ uviedol vedúci odboru dopravy Mestského úradu v Žiline Peter Rolko. Doplnil, že v rámci komplexnej obnovy pribudne aj jedna nová zastávka, a to na Hôreckej ceste. Celkové náklady investície sú vo výške 1 644 000 eur.

Barbora Zigová, hovorkyňa mesta
Foto: mesto Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ