Výtvarné utorky poučia aj zabavia

0
1326
Sad SNP

Tlačová správa

Žilina 2. august 2018 – Sad SNP v Žiline sa každý augustový utorok premení na výtvarnú dielňu. V rámci Žilinského kultúrneho leta pripravilo mesto pre milovníkov umenia tvorivé podvečery.

Prvý výtvarný workshop začína už najbližší utorok 7. augusta 2018. Ak sa chcete zúčastniť, je potrebné sa na udalosť prihlásiť. Maximálny počet účastníkov je 20 ľudí. Všetkým záujemcom bude k dispozícii kompletný kresliarsky materiál a nápomocný lektor. „Chceli by sme poprosiť všetkých záujemcov, aby si svoju účasť na výtvarnom utorku zarezervovali e-mailom na art@evasugarova.com vždy najneskôr do 16.  hodiny v deň konania workshopu. Príde im spätný mail, v ktorom bude účasť potvrdená, prípadne zamietnutá, to však len v takom prípade, ak sa prekročí maximálna kapacita prihlásených osôb. Ak sa budú chcieť ľudia zúčastniť aj napriek naplnenej kapacite, pokojne môžu prísť, no treba si priniesť vlastné kresliarske potreby. Výklad bude, samozrejme, verejný,“ vysvetlila vedúca odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja mesta Žilina Ingrid Dolníková. Doplnila, že do prihlasovacieho mailu treba uviesť dátum, na ktorý sa záujemca hlási a tiež počet účastníkov. Na sociálnej sieti Facebook je podľa jej slov vytvorená udalosť s názvom „Výtvarné utorky v Sade SNP“, kde možno nájsť viac informácií. Upozornila, že účasť je možné zarezervovať len prostredníctvom mailu. „Potvrdenie účasti alebo záujmu iba v evente na Facebooku je čisto informatívne a nie je vnímané ako prihlásenie. Účasť s nárokom na kresliarsku sadu sa potvrdzuje vyslovene iba e-mailom,“ dodala Dolníková.
Výtvarné utorky začínajú o 17. hodine a budú trvať približne dve hodiny. Program jednotlivých workshopov bude podobný, vždy sa ale bude kresliť iná scénu zo Sadu SNP a účastník sa vždy dozvie a naučí niečo nové. „Domov si všetci odnesú hotové diela a zároveň veľa informácií o technike prašného pastelu a krajinárskej tvorbe. Netreba sa báť, program je prispôsobený aj pre úplných začiatočníkov,“ ozrejmila Dolníková.
Prihlásený účastník Výtvarného utorka bude mať na mieste k dispozícii sedenie, podložku s úchytom, kresliarsky výkres, ceruzku na náčrt, gumu klasickú aj plastickú, základnú sadu pastelov, vybrané doplnkové pastely, blender a gumový obal na hotový výkres.
V prípade nepriaznivého počasia sa Výtvarný utorok neuskutoční, o zrušení budú lektori informovať prostredníctvom Facebooku. Na podujatí bude zhotovovaná fotodokumentácia a videodokumentácia, ktorá môže byť následne verejne komunikovaná (web, propagácia podujatia). Účasťou vyjadrujú prítomní súhlas so zverejnením vzniknutých materiálov.

Barbora Zigová, hovorkyňa mesta
Foto: mesto Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ