Žilina fandí Saganovi

0
1549
Žilina fandí Petrovi Saganovi.

Tlačová správa

Žilina 7. júl 2018 – Fanúšikovia cyklistiky a Petra Sagana si najbližšie tri týždne prídu na svoje. Dnes štartuje 105. ročník najslávnejších cyklistických pretekov Tour de France a naše mesto bude opäť reprezentovať žilinský rodák Peter Sagan. Na štart pretekov sa postaví už po siedmykrát.

Úspešnému cyklistovi bude opäť fandiť celá Žilina. Mesto pri tejto príležitosti vyvesilo na žilinskej radnici vlajku Petra Sagana. „Petrovi budeme na Tour de France držať palce. Je to fenomenálny cyklista, jedna z najväčších hviezd pretekov a ja osobne som nesmierne hrdý, že práve takýto unikátny športovec pochádza z nášho mesta. Vlajka s Peťovou podobizňou, ktorú sme vyvesili na radnici, je znakom, že mu drží prsty celá Žilina,“ uviedol zástupca žilinského primátora Patrik Groma. Doplnil, že Sagan je tiež Čestným občanom Žiliny a za svoje úspechy získal v roku 2014 aj Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina.
Tour de France sa začína tradične v prvú júlovú sobotu a počas troch týždňov čaká pretekárov 21 etáp. Peter Sagan sa bude v bodovacej súťaži pokúšať o historický šiesty triumf.

Barbora Zigová, hovorkyňa mesta
Foto: mesto Žilina

Saganova vlajka veje na žilinskej radnici.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ