Kúpou obrazu môžete podporiť hendikepovaných ľudí a ľudí v tiesni

0
2173
Benefičná aukcia
Vianočná benefičná aukcia výtvarného umenia.

Tlačová správa

Žilina 1. 12. 2017 – Mesto Žilina v spolupráci s Aukčnou spoločnosťou Darte pripravilo výnimočnú Vianočnú benefičnú aukciu výtvarného umenia s výťažkom pre ťažko skúšané mamičky a deti žijúce v žilinskom zariadení LÚČ. Aukcia sa uskutoční pod patronátom primátora mesta Žilina Igora Chomu.

Aukcia sa uskutoční v piatok 8. decembra 2017 o 18.00 hod. v Rosenfeldovom paláci. Bezplatná prehliadka kolekcie diel bude sprístupnená v čase od 15.00 do 18.00 hod. Pripravené sú „lahôdky“ od významných slovenských a svetových výtvarníkov, akými sú Salvador Dalí, Martin Benka, Vincent Hložník, Imro Weiner-Kráľ, Ladislav Mednyánszky a ďalší.

„Výťažok z Vianočnej benefičnej aukcie výtvarného umenia pomôžeme ťažko skúšaným mamičkám a deťom žijúcim v žilinskom zariadení LÚČ. Ich osudy rozcítia nejedno oko, ich životy by nechcel prežiť nikto z nás. Práve toto je jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli pre takéto podujatie. Každé získané euro dokáže urobiť zázraky – zabezpečí primeranú starostlivosť a oporu rodinám v tiesni a najmä pomôže uľahčiť život ich deťom. Aby aj oni mohli mať pekné detstvo a šancu na lepšiu budúcnosť. To je naším cieľom,“ vysvetlil myšlienku aukcie Patrik Groma, zástupca primátora mesta Žilina.

Nadácia LÚČ v Žiline vznikla v roku 1993 pri sociálnom zariadení LÚČ, ktoré ako jedno z mála zariadení na Slovensku poskytuje starostlivosť zdravotne hendikepovaným rodičom s deťmi, týraným ženám a deťom bez rodičov. Osamelí rodičia s deťmi vzhľadom na svoj zdravotný hendikep vyžadujú neustálu asistenciu pri každodenných povinnostiach, starostlivosti a výchove detí. „Vďaka našej pomoci nemusia byť deti umiestnené v detských domovoch alebo náhradných rodinách. Rodiny prichádzajú do zariadenia nadácie zdravotne a sociálne zanedbané, pretože sú bez akýchkoľvek finančných prostriedkov. Z našej strany je nutné im zabezpečiť základné životné potreby, ako sú oblečenie, strava, hygiena, ale aj zdravotná a psychoterapeutická podpora predovšetkým týraným matkám a deťom. Častokrát to ale pri tomto nekončí. Ľudia s problémami sa nevyhnú frustrácii zo svojej situácie a niekedy im už neostáva sila na vybavovanie sociálnych dávok a podpory, hoci na ne majú nárok. Aj toto býva našou úlohou. Naša túžba pomáhať by však nebola možná bez finančnej podpory dobrých ľudí, ktorí myslia aj na tých, ku ktorým život nebol veľmi štedrý,“ o činnosti nadácie nám porozprávala Ing. Zuzana Žáková, riaditeľka Centra sociálnych služieb LÚČ v Žiline.

Všetkých srdečne pozývame na vianočnú benefičnú aukciu! Pripravme spoločne pekné Vianoce aj tým, ktorí sú odkázaní na pomoc druhých.

Mesto Žilina
Foto: archív

ZANECHAŤ ODPOVEĎ