Bicykle pre Afriku

0
1910
Bicykle pre Afriku
Bicykle pre Afriku.

Prvá nakládka bicyklov, ktoré sa vyzbierali v rámci kampane Kolo pro Afriku, do ktorej sa mesto zapojilo v auguste tohto roka, sa uskutoční v stredu 8. novembra 2017 o 14:30 hod. na Čulenovej ulici 1 v Žiline, odkiaľ sa prvé bicykle prevezú do Ostravy, do centrálneho skladu pre zbierku bicyklov.

   Projekt zbierky starých (nepotrebných) bicyklov je organizovaný neziskovou spoločnosťou KOLO pro Afriku, ktorá sa takto snaží pomôcť africkým deťom pri dochádzke do školy, a to venovaním bicyklov, ktoré im uľahčia cestu. Mesto Žilina ako jediné mesto na Slovensku prijalo výzvu a zapojilo sa do tejto iniciatívy, čím podporilo tento charitatívny zámer projektu. Od spustenia zbierky v auguste tohto roka sa vyzbieralo viac ako 70 bicyklov, ktoré sú pripravené na transport do Ostravy, kde budú roztriedené, pričom pokazené budú následne opravené a transportované.
   Do zbierky sa zapojila aj súťaž Detská tour Petra Sagana, ktorú koordinuje Peter Zánicky a podarilo sa v rámci tejto súťaže vyzbierať 12 bicyklov, ktoré po súťaži v Bratislave boli prevezené do skladu v Žiline. Zbierku tiež podporilo aj OZ Mulica.

S úctou

PhDr. Pavol Čorba, hovorca mesta
Foto: archív

ZANECHAŤ ODPOVEĎ