Tohtoročné Vianočné trhy prinesú viaceré novinky

0
2597
Vianočné trhy v Žiline
Vianočné trhy v Žiline.

Tlačová správa

Žilina 20. 10. 2017 – Vedenie mesta pozýva verejnosť na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku. Pripravené budú stánky s občerstvením a s tradičnou vianočnou tematikou. Ani tento rok nebude chýbať charitatívna akcia „Primátorský punč“.

   Na základe elektronickej aukcie na 11 stánkov s občerstvením, ktorej sa v októbri zúčastnilo 15 záujemcov, sa mestu Žilina za ich prenájom podarilo získať 85 539 eur. Stánky s občerstvením budú rozdelené tradične na Mariánskom námestí v počte 7 a na Námestí Andreja Hlinku budú 4. Na Mariánskom námestí bude v tomto roku novinka v podobe prerozdelenia siedmich stánkov: 4 na nápoje, 3 na prípravu jedla.
   Ani tento rok nebude chýbať charitatívna akcia „Primátorský punč“. Cena tohto punču bude dobrovoľná a výťažok venovaný našim deťom alebo seniorom. Predávať ho bude osobne primátor mesta a predstavitelia Mestského úradu v Žiline.
   „Srdečne pozývam všetkých, ktorí budú mať cestu na Mariánske námestie, aby sa zastavili na Vianočných trhoch a u mňa na Primátorskom punči. Stánok, v ktorom budem podávať tento typický vianočný nápoj, nájdete v ohradenom areáli Vianočných trhov priamo v srdci nášho mesta. Poteší ma, keď sa aj spoločne porozprávame,“ pozýva primátor Igor Choma.
   Vianočné trhy v Žiline budú tradične prebiehať na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 24. novembra do 24. decembra 2017. Predajcovia občerstvenia majú možnosť predĺžiť predaj až do 2. januára 2018.

    Počas Vianočných trhov budú prebiehať tieto podujatia:

  • Mikuláš v meste,
  • Big Jump – otvorenie zimnej sezóny OOCR Malá Fatra,
  • Vianočný beh.

   Novinkou tohtoročných trhov bude program, ktorý takmer každý deň od 18.00 hod. prinesie zaujímavé hudobné vystúpenia. Stredy budú patriť hokejovej škole MsHK Žilina, kde budú prebiehať tréningy priamo na ploche umelého klziska v čase od 17.00 do 19.00 hod. Každú nedeľu od 18.00 hod. sa môžete tešiť na divadelné predstavenia pre deti a mládež.
   Od 24. novembra 2017 do 2. januára 2018 budú mať nadšenci športu k dispozícii umelé klzisko. Návštevníci tak budú mať možnosť korčuľovať sa bezplatne na najnovšom type umelej ľadovej plochy priamo na Mariánskom námestí v Žiline. Ocenia to predovšetkým naši najmenší. K dispozícii bude aj požičovňa korčúľ. Viac informácií nájdete na webovej stránke: www.klziskozilina.sk.
   Žilinčania, ale aj návštevníci nášho mesta sa môžu opäť tešiť na Novoročný ohňostroj, ktorý bude odpálený 1. januára 2018 o 18.00 hod. zo strechy Mestského divadla Žilina, aby sa naň mohli prísť pozrieť aj menšie deti. Príďte tak s nami osláviť začiatok nového roka.


PhDr. Pavol Čorba, hovorca mesta
Foto: archív

ZANECHAŤ ODPOVEĎ