Som tu – silnejšia, pripravená bojovať za vaše práva a šancu na lepší život

0
2800
Jana Filipová kandiduje za poslynkyňu ŽSK
Jana Filipová kandiduje za poslankyňu Žilinského samosprávneho kraja.

Pred dvoma rokmi, keď ste ma zvolili do mestského parlamentu, som si veľmi vážila vašu dôveru. Vážim si ju dodnes. Nezabúdam na vás a snažím sa plniť svoje sľuby. Rozhodla som sa opäť uchádzať o vašu dôveru ako nezávislá kandidátka do krajského parlamentu. Chcem zastupovať ľudí, na ktorých sa v tomto kraji zabúda, vás – ľudí, ktorí mi veria a ktorí potrebujú pomoc.

   Každý jeden váš hlas je hlasom našich spoločných názorov, spoločných cieľov i spoločných šancí na lepší život. Ja sama chcem byť hlasom, ktorý bude aj napriek tichu počuť a ktorý bude načúvať problémom iných.
   V našom kraji sú ľudia, ktorí v živote nemali toľko šťastia a ich každodenné fungovanie ovplyvňuje určitý hendikep. Súčasťou tejto komunity v spoločnosti, ktorá čelí svojmu osudu, som aj ja.
   Chcem presadzovať práva a požiadavky, odstraňovať bariéry a ponúknuť rovnocenné možnosti pre plnohodnotný život každému, kto si nevie pomôcť sám.

„Chcem zastupovať ľudí, na ktorých sa v tomto kraji zabúda, ktorí mi veria a ktorí potrebujú pomoc.“

   Mojou prioritou sú tak sociálne slabšie skupiny, starší ľudia, zdravotne postihnutí, chorí, slabí či odkázaní. Som toho názoru, že najlepšie vedia veci pomenovať a riešiť práve tí, ktorých sa bezprostredne dotýkajú.
   S ľuďmi, ako som ja, pracujem každý deň. Napriek neľahkému osudu vás môžem ubezpečiť, že sme aktívni a vieme sa zo života tešiť rovnako ako tí, ktorí žiaden sociálny problém alebo hendikep nemajú.
   Na veľa vecí pozeráme z nadhľadu. Myslím, že práve toto nás robí jedinečnými a silnými. Urobme preto z našej jedinečnosti a spoločnej sily zmenu pre NÁŠ kraj, aby bol pripravený pomôcť každému, kto sa ocitne v neľahkej životnej situácii.
   

Prečo sa k vám vraciam? Z mojej praxe a skúseností mestskej poslankyne chcem získať nevyhnutné kompetencie v sociálnej oblasti a dôležitý prístup k prostriedkom, ktoré dostáva župa práve pre vás.

    Toto sú moje priority – veci, ktorým rozumiem a s ktorými sa denne stretávam:

  • Sociálna oblasť, europrojekty a regionálny rozvoj.
  • Sociálne skupiny, seniori, zdravotne postihnutí, chudobní.
  • Neverejní poskytovatelia – lepšie podmienky pre ich fungovanie.
  • Efektívna spolupráca s miestnou samosprávnou a aktívna podpora rozvoja ľudských zdrojov.
  • Spravodlivé rozdeľovanie grantov a dotácií pre žiadateľov.

Jana Filipová, Mgr.

Článok bol publikovaný v Žilinskom Kuriéri č. 10 - 11/2017.

Objednávateľ: Jana Filipová, Žilina, dodávateľ: Business Corp, s. r. o., P. Mudroňa 1191/5, Žilina, IČO: 45 440085

ZANECHAŤ ODPOVEĎ