Festival seniorov aj v tomto roku prinesie do Žiliny bohatý program

0
2071
Festival seniorov

Tlačová správa

Žilina 27. 9. 2017 – Mesto Žilina v spolupráci s Radou seniorov mesta Žilina a Senior klubom Priatelia vás pozývajú na Festival seniorov, ktorý sa bude konať na Mariánskom námestí v piatok 29. septembra 2017. Na festivale vystúpia tanečné, hudobné a spevácke súbory nielen zo Žiliny, ale aj z iných miest. Prostredníctvom hudby, spevu, tanca, ľudových krojov, výstavy ručných prác a tradičnej kuchyne starých mám predstavia účastníci festivalu život aktívnych seniorov. Motto tohtoročného festivalu znie: „Aj keď starneme, spievať a tancovať neprestaneme“.

   Cieľom tradičného Festivalu seniorov je dať priestor umeleckej tvorivosti a zručnosti seniorom. Program začne v piatok 29. septembra o 13.00 hod. Festival slávnostne otvorí o 13.30 hod. primátor Igor Choma. Žilinčania i návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia 18 speváckych, tanečných, hudobných súborov nielen zo Žiliny a jej okolia, ale aj z iných slovenských miest. Celé popoludnie až do 18.00 hod. sa bude niesť v duchu folklóru, spevu, tanca, country hudby a hlavne dobrej nálady.
   „Teší ma, že naši seniori na zaslúžilom pracovnom odpočinku vedú naďalej aktívny život, nestratili záujem o dianie v našej spoločnosti a vedia sa dobre zabaviť. Veď vek je len číslo a dôležité je, ako sa človek cíti,“ vyjadril sa primátor.
   Súčasťou podujatia bude aj predstavenie ručných prác seniorov, ukážky ich tvorby a ochutnávka tradičnej kuchyne našich starých mám. Pôjde o prezentáciu aktivít Senior klubu Priatelia a Rady seniorov mesta Žilina.
   Festival seniorov je súčasťou Žilinského kultúrneho leta 2017, ktoré trvá až do začiatku októbra. Pestrý program pre všetky generácie pripravilo mesto Žilina v spolupráci so svojimi partnermi.
   Podrobnejšie informácie, program a fotogalériu podujatí nájdete na: www.kulturneleto.eu.


PhDr. Pavol Čorba, hovorca mesta

ZANECHAŤ ODPOVEĎ