Žilina je súčasťou významného projektu STENGL IT AKADEMIE 2

0
1945
Tlačová konferencia k projektu STENGL IT AKADEMIE 2
Tlačová konferencia k projektu STENGL IT AKADEMIE 2.

Tlačová správa

Žilina 13. 9. 2017 – Do Žiliny prichádza jediný kurz nemčiny pre IT špecialistov na Slovensku! Úspešní uchádzači majú možnosť získať kurz nemčiny zadarmo. Kurz organizuje IT firma stengl, a. s. v spolupráci s Ústavom celoživotného vzdelávania (ÚCV) UNIZA a mestom Žilina.

   Spoločnosť stengl, a. s. poukazuje na nevyužitý potenciál na trhu a otvorila diskusiu o možnostiach rozsiahlejšej výučby nemeckého jazyka na vysokých školách technického zamerania. Na Slovensko prichádzajú v poslednom období nemecké firmy a hľadajú šikovných absolventov, a to nie len v oblasti IKT. Znalosť nemeckého jazyka tak prináša veľkú výhodu.
   „Som veľmi rád, že druhý ročník STENGL IT Akademie prichádza práve do Žiliny a v spolupráci so Žilinskou univerzitou prinesú ďalšie príležitosti pre našich občanov, ktorým umožnia ďalej sa vzdelávať a zlepšia ich kvalitu života. Investície do vzdelania budú pre nás vždy prioritou,“ povedal zástupca primátora Patrik Groma.
   Tento rok sa projekt presunul do Žiliny na pôdu Žilinskej univerzity v Žiline a prináša tak možnosť pre 15 najúspešnejších uchádzačov získať kurz nemčiny zadarmo. Uchádzači musia prejsť 3‑kolovým výberom:
1. krok – vyplnenie IT dotazníka na stránke www.stenglakademie.sk.,
2. krok – vyplnenie dotazníka k znalostiam nemčiny, ktorý príde mailom od ÚCV UNIZA,
3. krok – ústne pohovory.

   Uchádzači sa môžu prihlásiť ešte do 20. septembra 2017 na www.stenglakademie.sk. Všetkých úspešných absolventov čaká nielen kurz zadarmo, ale aj tablet. Výučba na úrovni B1 začína 9. októbra 2017 v priestoroch UNIZA.


PhDr. Pavol Čorba, hovorca mesta
Foto: archív

Partneri projektu
Partneri projektu.
Zástupca primátora Patrik Groma vyjadril podporu k projektom, ktoré sú prospešné pri Žilinu a jej obyvateľov
Zástupca primátora Patrik Groma vyjadril podporu k projektom, ktoré sú prospešné pri Žilinu a jej obyvateľov.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ