Rekonštrukcie v žilinskej MiniZOO prinesú zvieratám väčší komfort

0
1740
Igor Choma sa osobne zaujíma o priebeh rekonštrukcií, ako aj o stav zvierat.
Igor Choma sa osobne zaujíma o priebeh rekonštrukcií, ako aj o stav zvierat.

Tlačová správa

Žilina 4. 8. 2017 – Žilinský primátor Igor Choma si osobne kontroluje rekonštrukčné práce, ktoré prebiehajú v „prázdninových“ mesiacoch. Žilinská MiniZOO, ktorá je v správe mestského Centra voľného času, Kuzmányho 105 na sídlisku Vlčince, rekonštruuje priestory, v ktorých sa chovajú zvieratá. Od nového školského roka tak budú mať väčší komfort.

   V súčasnom období sa rekonštruujú priestory, v ktorých sa chovajú zvieratá v žilinskej MiniZOO. Odkanalizujú sa klietky, ktoré tiež prebehnú rekonštrukciou, upraví sa interiér objektov, kde žijú zvieratká. Rovnako sa pristúpi aj k rekultivácii interiéru a vonkajších priestorov, kde sa v letných mesiacoch zdržiava napríklad dikobraz, opice alebo suchozemské korytnačky. Raritou sú opice, ktoré sa voľne pohybujú po stromoch a areáli MiniZOO, neutečú a dajú sa na slovo privolať chovateľom. Od septembra tak budú mať zvieratá väčší komfort pre svoj život, čo určite ocenia mnohé deti, ktoré ich chov majú ako svoj koníček.
   V MiniZOO sa v súčasnosti chovajú opice, dikobrazy, nutrie, nosáľ červený, skunky, fretky, africké prasiatka, exotické sliepočky, vtáky a iné druhy zvierat.
   Mesto Žilina sa snaží aj takýmto spôsobom podporovať záujmové aktivity detí a prispieva k efektívnemu využitiu ich voľného času.
   Bližšie informácie nájdete na http://www.minizoozilina.sk/.


PhDr. Pavol Čorba, hovorca mesta
Foto: archív

Opice voľne behajú v areáli CVČ.
Opice voľne behajú v areáli centra a na zavolanie pribehnú k chovateľovi.
Klietky budú odkanalizované.
Klietky budú odkanalizované.
Aj dikobraz má dostatok pohybu.
Aj dikobraz má dostatok pohybu.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ