Marián Murín ide politikom príkladom

0
7910
Cvičisko pre deťúrence
Čo sa dá kúpiť za desať platov starostu? Cvičisko pre deťúrence.

Marián Murín
Marián Murín
Marián Murín, šľachtic s dušou šibala, starosta oravskej obce Mútne a honorárny konzul Bieloruska na Slovensku nestíha udivovať. Pozitívne. Rozdáva plat deťom a obci. Na tohto starostu môžu byť obyvatelia právom hrdí. Pre blaho detí sa vzdal dobrovoľne desiatich platov, aby vytvoril pre ne tie najlepšie podmienky na trávenie voľného času.

   Školáci v rázovitej hornooravskej obci Mútne v okrese Námestovo môžu svoj voľný čas tráviť na novom cvičisku pod holým nebom, informovala Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR).
   Podľa redakcie dobrenoviny.sk práve kvôli cvičisku, ktoré je oveľa lepšou alternatívou trávenia voľného času ako chodenie do krčmy či flákanie sa, sa starosta Marián Murín vzdal až desiatich svojich platov, každého v hodnote 1330 eur.
   K tomu, aby mladým nechal zhotoviť cvičisko, ho viedlo pár desivých nálezov, ktoré ho nenechali chladným. „Už sme sa v okolí školy stretli s pohodenou fľašou od alkoholu alebo ohorkami cigariet. Rozmýšľal som, ako sa tomu dá predísť. Keď mladým dáme možnosť inej činnosti, zábavy, možno sa toho chytia. Rozhodol som sa preto podporiť šport. Nech sa naťahujú a cvičia, o to menej budú piť a robiť zle,“ vysvetlil starosta, ktorý takto nápadne pripomína prezidenta Andreja Kisku, ktorý sa tiež neváhal kvôli dobrej veci zriecť svojho platu.
Samozrejme, cvičisko môžu deti a mládež využívať bezplatne a kedykoľvek budú chcieť. Ako dodal starosta, už pri jeho montovaní bol z ich strany obrovský záujem. Vyzerá to tak, že tento priestor sa stane jedným z najvyhľadávanejších miest v obci. A keďže v Mútnom veľmi často prší, cvičisko je chránené aj strechou.


Milan Kaľavský
Zdroj: TASR, www.dobrenoviny.sk
Foto: obec Mútne

Článok bol publikovaný v Žilinskom Kuriéri č. 7 – 8/2017.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ