Žilina bude hostiť jazzových hudobníkov z celého sveta

0
1488
Do Žiliny prídu jazzoví hudobníci z celého sveta.

Tlačová správa

Žilina 13. 7. 2017 – Žilina International Jazz Contest je jedinečná medzinárodná džezová súťaž, ktorá opäť priláka do Žiliny mladých hudobníkov z celého sveta. Finále tretieho ročníka súťaže sa uskutoční v dňoch 26. a 27.  septembra 2017, na ktorom sa žilinskému publiku predstavia štyria finalisti súťaže.

   Tento rok sa do súťaže prihlásilo 31 hudobníkov zoskupených v 9 kapelách z krajín USA, Francúzsko, Španielsko, Taliansko, Nemecko, Maďarsko, Rakúsko, Česká Republika, Bosna a Hercegovina, Izrael a Thajsko.
     Výherca súťaže, ktorého meno sa dozvieme večer 27. septembra, získa okrem štedrej finančnej odmeny – 2000 eur aj možnosť vystúpiť na Bratislavských Jazzových Dňoch v Žiline. Do porotcovských kresiel zasadnú výnimoční slovenskí a svetoví jazzoví hudobníci, ktorí budú hodnotiť zaslané nahrávky. Predsedom poroty je popredný slovenský trubkár Lukáš Oravec a členovia Andy Middleton (USA), Tomáš Baroš (CZ), Kálmán Oláh (HU) a Klemens Marktl (AT).
   Súťaž je otvorená pre mladé kapely a zoskupenia zo všetkých krajín. Džez nie je už len výsadou čisto inštrumentálnych kapiel, ale aj vokálnych zoskupení, ktoré do tohto hudobného smeru prinášajú nové prvky a skvelé umelecké zážitky.

   Všetkých milovníkov džezovej hudby srdečne pozývame na toto podujatie.

Viac informácií nájdete na www.zilinajazz.com.


PhDr. Pavol Čorba, hovorca mesta
Foto: Martin Hodoň

Jazzové dni v Žiline.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ