Aj primátor podporil Divadelnú kvapku krvi

0
1346
Igor Choma je pravidelným darcom krvi.

Tlačová správa mesta

   Dobrovoľná kampaň Divadelná kvapka krvi odštartovala 12. júna 2017 v Žiline a v Prešove. Následne sa presunula 14. júna do Bratislavy a Komárna. Organizátorom podujatia sú Slovenský červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou Slovenskej republiky s podporou mesta Žilina, Mestského divadla Žilina a spoločnosti Kaufland.
   Krv ako nenahraditeľná tekutina v ľudskom tele je čoraz vzácnejšia, keďže nemocnice avizujú jej stály nedostatok. Potrebná je hlavne pri operáciách, kedy rozhoduje nielen profesionalita lekárskych úkonov, ale aj lieky a krv, ktorá sa nedá laboratórne vyrobiť.
   „Som veľmi rád, že zamestnanci a priaznivci žilinského divadla darovaním krvi podporili podujatie Divadelná kvapka krvi, a tak sa zaradili medzi tých, ktorí sa snažia nezištne pomôcť druhým. Viem o tom, že krvi je nedostatok, preto dúfam, že dnešná „darcovská“ akcia skutočne pomôže tým, ktorí to naozaj potrebujú. Nás darcov nech hreje pocit pri srdci, že sme niekomu pomohli. Zároveň sa chcem úprimne a zo srdca poďakovať všetkým, ktorí sa nebáli prísť a podporili toto podujatie,“ dodal Igor Choma.


PhDr. Pavol Čorba, hovorca mesta
Foto: archív mesta

ZANECHAŤ ODPOVEĎ