Zo špeciálnej olympiády nesú domov dve zlaté a jednu striebornú medailu

0
1684
Úspešní športovci na špeciálnej olympiáde.

   Už 11. ročník Svetovej zimnej špeciálnej olympiády v Rakúsku priniesol športovcom domovov sociálnych služieb v pôsobnosti Žilinskej župy tri medailové umiestnenia. „Zlatú medailu sa podarilo vybojovať Romane Záslavovej z Centra sociálnych služieb TAU v Turí a taktiež Romanovi Pollákovi z CSS ORAVA z Tvrdošína. Darilo sa aj Denise Jedličkovej, rovnako z Turia, ktorá si odniesla striebro. Je to veľký úspech a sme na našich reprezentantov nesmierne hrdí,“ uviedol žilinský vicežupan Jozef Štrba. Romana Záslavová a Roman Pollák vybojovali prvé miesta v disciplíne bežeckého lyžovania na 100 metrov. Denisa Jedličková sa umiestnila na druhom mieste v rovnakej kategórii.
   „Na špeciálnu olympiádu, ktorej sa tento rok zúčastňuje viac ako 2600 športovcov zo 105 krajín, sme pripravovali klientov v jednotlivých domovoch sociálnych služieb. Máme skvelých zamestnancov, ktorí s nimi trénujú, pomáhajú im a povzbudzujú ich. Romanka, Deniska i Roman sú veľmi húževnatí a verím, že tieto skvelé výsledky ich posunú za ďalšími úspechmi,“ vyzdvihla odhodlanie športovcov riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK Marta Pauková. Podľa jej slov bodovali župní bežkári už na predchádzajúcom ročníku špeciálnej olympiády. Vladimíra Vančová z Domova sociálnych služieb Méta v Martine priniesla v roku 2013 zlato v kategórii bežeckého lyžovania na 500 metrov a Roman Pollák získal v behu na lyžiach dve bronzové medaily.
   „Všetci traja naši športovci sú veľkým príkladom toho, ako je možné rozvíjať talent aj napriek hendikepu a uspieť na vrcholných podujatiach. Chcem im poďakovať za skvelú reprezentáciu Žilinského kraja, ale i celého Slovenska na Svetovej zimnej špeciálnej olympiáde v Rakúsku,“ uzavrel Jozef Štrba.


Lenka Záteková, hovorkyňa ŽSK
Foto: archív ŽSK

ZANECHAŤ ODPOVEĎ