Volebný obvod č. 7 informuje

0
1522

Na základe žiadosti občanov o upriamenie pozornosti na problémy mestských častí sa poslanec mestského zastupiteľstva za volebný obvod č. 7 Branislav Delinčák rozhodol zverejniť zápisnice zo stretnutí s občanmi príslušných mestských častí. „Mnohé veci sú síce zanedbané, mnohé sa však už podarilo vyriešiť a priebežne s Františkom Kosom pracujeme na zlepšovaní životných podmienok v našom volebnom obvode. Postupne v Kuriérovi uverejníme ďalšie informácie, bilanciu, čo sa podarilo spraviť za „polčas“ obdobia nášho poslaneckého mandátu,“ uviedol Branislav Delinčák.

MESTSKÝ VÝBOR č. 7 – Bánová, Závodie, Strážov, Žilinská Lehota pri MZ v ŽILINE
Poslanci: František Kosa, Mgr. Branislav Delinčák

Zápisnica č. 06/2017 zo zasadnutia MV č. 7 konaného dňa 23. 02. 2017 v budove ZŠ Bánová

Prítomní: František Kosa, Mgr. Branislav Delinčák, občania.
Program: Pripomienky občanov

   Vždy na začiatku schôdze poinformovať o dianí v MČ.
   Nainštalovať kamerový systém pri vstupe do Bánovej – jazdia tade ťažké nákladné autá aj ­napriek zákazu vjazdu, častejšie kontroly MP. Občania by chceli vidieť zápis z poslednej kontroly, ktorú tam vykonávala MP. Pán Delinčák to riešil s pánom Šamajom.
   Na Kamennej ul. opraviť priechod pre chodcov pri Kinekuse. Situácia je tam katastrofálna vzhľadom na množstvo áut, pôvodný priechod už takmer ani nie je vidno.
   Pri ZŠ a MŠ vytvoriť parkovisko pre autá, čo ráno a poobede vozia deti. Všetci teraz stoja na ceste a najmä ráno tam býva veľmi neprehľadná situácia. Ľudia sa boja, že môže auto zraziť nejaké dieťa – cesta nie je uspôsobená na takú záťaž. Navrhujú zrušiť trávnik medzi cestou a plotom školy a tam urobiť parkovisko.
   Za kostolom opravovali cestu, ale veľmi zle – skontrolovať a nanovo opraviť.
   Zahradnícka ul. – ľudia žiadajú zriadiť vodovod.
   Ul. od Kamennej na Cintorínsku je veľmi znečisťovaná autami, ktoré chodia na stavbu diaľnice – treba ju čistiť, blata je už tak veľa, že nevidno obrubníky chodníka. Obyvatelia sa sťažujú na veľmi zlú údržbu zo strany zhotoviteľa diaľnice a dávajú to do kontrastu s Chlmcom, kde sa pravidelne a často čistí cesta. Pýtajú sa, prečo tam áno a v Bánovej nie. Žiadajú na križovatke spraviť aj priechod pre chodcov – nie je tam žiadny a cesta je exponovaná.
   Most cez Rajčianku je v dezolátnom stave. Treba ho opraviť, resp. upozorniť správcu, aby ho opravil.
   Nákladné autá chodia okolo Rajčianky a vysypávajú tam smeti. Kedysi vraj bola cesta uzavretá závorou, ale niekto ju ukradol a teraz tam vzniká čierna skládka a neporiadok. Treba to urgentne riešiť, aby nevznikala čierna skládka.
   Vyzvať ŠVP Piešťany, aby udržiaval brehy v poriadku – cca rok a pol dozadu bolo sedenie na meste, kde sa ŠVP zaviazal vyčistiť brehy Rajčianky. Ľudia by chceli vedieť, aký progres sa dosiahol a čo všetko bolo vyčistené – môžeme ich osloviť listom a požiadať o informácie?
   Požiadať MP o delegovanie jedného policajta ku škole a škôlke od 7,00 do 8,00 hod. kvôli bezpečnosti detí. 
   Osadiť zrkadlo na oblúk cesty od Námestia J. Bosca ku píle – zákruta je veľmi neprehľadná.
   Spevniť cestu z Mesačnej ul. na Námestie J. Bosca okolo bývalej jedálne – ak by aj nebol priestor ju vyasfaltovať, tak aspoň vysypať drťou.
   Poslanci boli upozornení na skupovanie pozemkov pod Družstevnou ul. – špekulatívny nákup?
   Pred kostolom treba opraviť kanalizáciu – chýba kanál. Je to veľmi nebezpečné.
   Občania sa sťažujú na nedostatočnú zimnú údržbu. Chceli by vidieť prehľad, koľkokrát bola tento rok odhŕňaná Bánová a či si môžu plán zimnej a letnej údržby aj pozrieť niekde na nete.
   Pri sútoku Rajčianky a Bitarovky na Jabloňovej ul. vytvoriť skate park. Je tam na to ideálne miesto a mladí ľudia by tam mohli aktívne tráviť čas.
Na Jabloňovej ul. sú 3 panely, odstrániť, event. vyzvať majiteľa, aby ich odstránil.
Ul. osvety pod školou – sú tam retardéry a obyvatelia ulice sa sťažujú na hlučnosť áut pri ich prechádzaní. Žiadajú buď odstrániť, alebo nahradiť nájazdovými asfaltovými.
Od mostíka na Nám. J. Bosca je problém s ohradzovaním pozemkov, zastavuje sa cesta, kontrola stavebného úradu – kontaktovať p. Poláka, č. mobilu nahlásil p. Polák.
   Zabezpečiť viac kontajnerov na separovaný odpad pri trafostanici na Jedľovej ul. – p. Mareš.
   Oprava a zakrytie kanalizačnej vpuste pri unimobunkách. Chýbajú tam a je to veľmi nebezpečné (pri penzió­ne) – p. Mareš.
   Oprava chodníka na Nám. J. Bosca – majiteľ domu sa napojil na verej. kanalizáciu a nedal to do pôvodného stavu – p. Mareš.
   Opraviť most pri večierke na Nám. J. Bosca – dať tam asfaltový povrch – p. Mareš.
   Dorobenie ­chodníka v parku na Jabloňovej k stolom, orezanie konárov v parku, celková údržba parku – p. Mareš.
   U spoločnosti Žilbyt – cintorín – oprava schodov k tzv. márnici, oprava chodníka od nich až k centrálnemu krížu, oprava tzv. márnice a lavičky – p. Mareš.
   Poslanci boli požiadaní o stretnutie s primátorom, event. s prednostom MsÚ a aby sa prešla celá štvrť, aby videli, v akom stave sú chodníky, cesty, cintorín atď. a dátum stretnutia aby zverejnili v novinách – p. Mareš.
   Žiadosť o zverejnenie odpovedí v novinách (Večerník, Radničné noviny, Ku­riér…) od kompetentných osôb a firiem na uvedené podnety – p. Mareš.
   Žiadosť o vytvorenie funk­cie Operátor objektívnej kontroly, ktorý by natáčal stretnutia poslancov s občanmi, aby sa to mohlo všetko kontrolovať – p. Mareš.

Predseda: František Kosa
Sekretár: Mgr. Branislav Delinčák

Článok bol publikovaný v Žilinskom Kuriérovi č. 3/2017.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ