Trpezlivosť prinesie úspech

0
2366
Školský lukostrelecký krúžok má pevné väzby s LK REFLEX Žilina.

Tak ako v minulých školských rokoch, aj v školskom roku 2016/2017 funguje v ZŠ s MŠ Gaštanová lukostrelecký krúžok. Navštevujú ho žiaci kmeňovej základnej školy, ale aj žiaci iných základných a stredných škôl mesta Žilina.


   Krúžok funguje v spolupráci s Lukostreleckým klubom (LK) Žilina, ktorý je členom viacerých domácich a zahraničných lukostreleckých zväzov a asociácií. Hlavnou činnosťou je súťažná terčová lukostreľba. Členovia LK Žilina sú zapojení do tejto krúžkovej činnosti formou tréningového pôsobenia, poskytovaním metodických aj praktických zručností, schopností a rád. LK Žilina poskytuje krúžku kompletné materiálno‑technické vybavenie na jeho činnosť.
   Náplňou práce krúžku je naučiť deti rôznych vekových skupín základy lukostreľby. Cieľom je v spolupráci s LK Žilina permanentné zlepšovanie úrovne tréningového procesu a športových výsledkov v žiackych kategóriách na slovenských súťažiach, reprezentácia mesta, regiónu, ako i rozšírenie voľnočasových aktivít prostredníctvom tohto športu.
   Deti sa učia trpezlivosti, precíznosti, disciplinovanosti… Jednotlivci, ktorí časom prejavujú dostatočné schopnosti, majú možnosť vstúpiť do LK Žilina a zúčastňovať sa rôznych lukostreleckých súťaží. V súčasnosti reprezentuje svoju školu a klub 12  a žiačok, ktorí sa stretli s lukostreľbou práve prostredníctvom lukostreleckého krúžku v ZŠ s MŠ Gaštanová.
   Vďaka výraznej podpore zo strany vedenia školy je veľká perspektíva, že krúžková činnosť bude pokračovať aj v nasledujúcich školských rokoch v rovnakom rozsahu a kvalite. Ďalší žiaci školy budú mať teda možnosť zoznámiť sa s týmto krásnym olympijským športom a Lukostrelecký klub Žilina bude mať možnosť rozšíriť svoju členskú základňu. -DV-, foto: archív školy

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokŽilinčania víťazili
Ďalší článokPribudnú mestské byty

ZANECHAŤ ODPOVEĎ