Emma Marušáková robí Žiline dobré meno

0
4226
Emma Marušáková úspešne reprezentuje Žilinu.

Petra Sagana pozná celý svet, celý svet už onedlho môže poznať ďalšieho vynikajúceho žilinského športovca, tentoraz mladú 13‑ročnú dámu Emmu Marušákovú, členku Klubu plaveckých športov NEREUS Žilina, ktorý už roky obetavo a veľmi dobre manažuje poslanec MZ Peter Fiabáne.

   Emma je výnimočný talent na plávanie, ale je to aj sympatické a pracovité dievča v športovej rodine, kde 12‑ročný brat Tomáš „mastí“ futbal v kategórii U 13 MŠK Žilina. Emma veľmi pekne kreslí – v maminej rodine majú akademického maliara, takže jablko nepadlo ďaleko od stromu. Obaja súrodenci sa veľmi dobre učia, ale pomáhajú aj doma.
   Ale poďme k plávaniu. Emma vlani 24‑krát prekonala klubové rekordy a stala sa najúspešnejšou rekordérkou. KPŠ NEREUS má 286 aktívnych členov a 10 trénerov. Reprezentantmi Slovenska sú Žilinčania Vladimír Štefánik a Laura Benková – seniorská reprezentácia, Dávid Bartáky – staršia juniorská reprezentácia, Emma Marušáková a Tomáš Želikovský – mladšia juniorská reprezentácia, Nicol Topitzerová a Kristián Suchomel – juniorská reprezentácia v diaľkovom plávaní.
   Peter Fiabáne môže byť, a určite aj je, s výsledkami KPŠ NEREUS spokojný. Mnohí Žilinčania ani nevedia, aké poklady dennodenne plávajú v bazéne, no Emma je nepochybne jeden z najväčších talentov žilinského, ale aj celoslovenského plávania v súčasnosti. Prakticky niet podujatia, kde by nestála na stupňoch víťazov. V klube získala titul plavec roka 2016 v kategórii A žiačky s 3144 bodmi, čo bol najvyšší počet z udeľovaných bodov (hodnotil sa vek, najvyšší súčet bodov z najhodnotnejších výkonov a vzorná reprezentácia klubu).
   Emma získala vlani štyri tituly majstra Slovenska a k tomu pridala ešte 15 ďalších cenných kovov (NEREUS získal 23 zlatých medailí, 35 strieborných a 42 bronzových medailí – z toho Emma 4 – 12 – 3), bodovala aj na štvorstretnutí mladších juniorov v Maďarsku, úspešná bola v individuálnych disciplínach i štafetových. Napriek tomu, že neraz plávala so staršími dievčatami, hendikep veku eliminovala svojím talentom a poctivým prístupom. Neraz sa stalo, že sa jej na jednej plaveckej súťaži na hrudi ligotalo až päť medailí.
   Redakcia Žilinského Kuriéra Emme Marušákovej k jej športovým výkonom gratuluje, ďakuje aj KPŠ Nereus, jeho manažérom, trénerom a obetavcom okolo toho všetkého a vyjadruje nádej, že Žilinu vo svete preslávi nielen Peter Sagan, ale aj Emma Marušáková.


Michal Vlček, foto: archív DM

ZANECHAŤ ODPOVEĎ